31.1.10

Andrum för kropp & själ...

Otroligt så mycke bra vi har i vårt lilla samhälle Vessigebro! I fredags hälsade jag på hos Ann på Andrum här i Vessigebro. Tillsammans skapade vi en blogg för Anns verksamher Andrum och en blogg blir ju bra mycket trevligare med bilder så jag passade på och tog några bilder. Vi får komplettera med fler vid senare tillfälle.

Gården där Ann har sin verksamhet ligger på Kullaberg, bara en 15 minuters promenad från där jag bor. Framför gården breder vidderna ut sig och naturen bjuder på öppna vidder och gott om himmel! Här finns faktiskt andrum. Kropp, själ och ande får näring här. Kroppen genom mottagningen där du kan få en behandling i Osteopati, Kroppsbalansering, Klassisk massage, Reiki healing och Koreansk hand akupunktur. Själen genom att det är så rogivande att bara komma till denna plats och delta i någon av de aktiviteter som erbjuds. Anden - om inte bara i loggan så helst med hela tiden. Holistiskt!
I väntrummet sprakar braskaminen och det doftar av te och oljor. Det är så otroligt skön miljö här, ombonat, varmt och tryggt. Man vill liksom inte gå här ifrån.
Andrum arbetar med med Osteopati – Manuell medicin, Osteopati bygger på att kroppen är en enhet där alla delar hänger ihop och är beroende av varandra. Den manuella medicinens uppgift är att rätta till kroppens obalanser och skapa det bästa möjliga utgångsläget för hälsa och välmående. När kroppen är i balans finns nämligen den optimala utgångspunkten för god hälsa. Min sambo Leif tar behandlingar på Andrum då och då och snart ska jag själv boka in mig på en välbehövd behandling. Längtar!Salen som Ann kallar den är helt underbar. På kortsidan har hon stora glasdörrar som öppnas mot skogspartiet bakom huset. Här gör sig Yoga, Pilates, Meditation och avspänningspass i stilla miljö. Föreläsningar och kursverksamhet i hälsans tecken. Vill du veta mer eller se vilka dagar och tider de har träningspass kan du bara kika gärna in på Anns blogg Andrum Vessigebro.

30.1.10

Utflykt vid Sumpafallen...

Minus 13 grader och solen sken från klarblå himel. Jag var ledig både från hotellet och min egen firma så packade ryggsäcken och tog med familjen på ännu en utflykt i Halland. Färden gick mot Ullared, närmare bestämt det vackra naturreservatet Sumpafallen. Vi brukar åka hit ett par gånger om året och bara vara.
Sumpafallen är avsatt som naturreservat för att bibehålla en vacker forssträcka i Högvadsån med omgivande lövskog och betesmarker med såväl natur- och kulturvärden som värden för friluftslivet.

Till min förvåning var naturen idag helt orörd, inte ett spår av varken människor eller djur i snön och det var så tyst... Jag tog så många bra naturbilder att det var svårt att välja ut några få till bloggen, kanske jag får göra ett specialinlägg med bara naturbilder framöver.

Moa hade med sig vännen Ella och de gick på upptäcksfärd längs med Högvardsån och hittade massor av istappar.
Förutom Högvadsåns forsar och fall omfattar naturreservatet också en variation av naturtyper som alsumpskog, hedekskog, betad hagmark och bergbranter. En stor del av reservatet betas vilket skapar öppenhet och mångfald. I området finns en rik flora med örter som gullpudra, blåsippa, kärrfibbla, bäckbräsma och ormbär. Men det ser man så klart inte så här års!

I anslutning till gammal ekskog med inslag av hassel och en frodig allund i reservatets västra del finns källor och källflöden som utgör ett av Hallands finaste källområden.
Om ni någon gång är i Halland och i trakterna runt Falkenberg eller Ullared så passa gärna på och besök dalgång där naturreservatet Sumpafallen ligger. Här kan man vandra på promenadstigar längs den forsande ån, det finns ett vedskjul och på ett par ställen finns iordningsställda grillplatser.

29.1.10

Nu finns jag på riktigt!

Nu är nästan allt klart för min enskilda firma Anna Åxman för idag kom brevet jag väntat på med registreringsbeviset från Bolagvekret. Firmanamn: Anna Åxman, Verksamhet: Konsultation för marknadsföring och marknadskommunikation, men föredrag och föreläsningar kommer också att vara en del av mina tjänster.

Skatteverket var något snabbare för min F-skattesedel fick jag redan i förra veckan...Lagar och regler vad det gäller redovisning, fakturor, moms, skatter mm i Sverige är inte min starka sida så har anmält mig till skatteverkets kurs för nya företag i nästa vecka. Ska bli mycket spännande!


Funderade länge både på företagsnamn och logga men sa till slut till mig själv, "keep it simple stupid", varför vränga in och ut på mig själv? när jag kan ta den enkla vägen. Så firmanamnet blev kort och gott mitt eget namn dvs Anna Åxman och jag valde en logga med mina båda mina initialer A Å. Enkelt, praktiskt och symbolisera både det ena och det andra beroende på hur man vill tolka det.

Nästa "att göra" är att få klart min hemsida och alla kontaktuppgifter men hur är det nu man säger, "skomakarens barn går alltid i trasiga skor"! Jag måste ta mig i kragen och prioritera om lite...men bara kanske :)

28.1.10

Medryckande är ett bra betyg

Dagens föreläsning för Enslövs PRO drog fullt hus och gick riktigt bra. Citerar en av de många som efter föreläsningen kom fram till mig för att tacka "Medryckande - som om man själv var där och upplevde allt du gjort". Ordföranden frågade om hon fick tipsa andra föreningar om mig och det får hon gärna! Några ville att jag skulle fortsätta och berätta en timme till, vilket verkligen glädjer mig. Kanske jag framöver ska erbjuda 2 olika upplägg av föreläsningen "Halländska på Ryska äventyr", en på 60 minuter och en på 90 minuter...Faktum är att jag inte alltid haft lika lätt för att underhålla och prata inför publik. Tog tjuren vid hornen för ett par år sedan och gick ett par olika retorik kurser och nu älskar jag att föreläsa och dela med mig av mitt liv och upplevelser under de 13 år jag bodde i
St. Petersburg - Ryssalnd.

Men, idag var jag trots detta lite nervös, för min livskamrat Leif följde med som tekniskt support (mest för att han ville komma ut och träffa människor) och det var första gången Leif skulle se och höra mig föreläsa. Lustigt hur en sådan sak kan göra en nervös, borde ha gjort mig trygg kan man tycka. Men allt gick som på räls, jag lockade till många skratt och efteråt red jag länge på en underbara våg av energi.


Nu ser jag fram emot nästa föredrag för Okome Föreläsarförening den 11 februari!

27.1.10

Föreläsning - Halländska på Ryska äventyr


Ibland händer fantastiska saker när man minst anar det, flyt i den kosmiska energin kanske. En kulen dag i november fick jag ett oväntat samtal från en Martin Odd på Hallands Bildningsförbund. Någon hade tipsat honom om mig, han googlade lite och fick fram Hallands Nyheteters sommarartikel om mig och reportaget i Året Runt från i höstas.

Hallands bildningsförbund undrade om jag ville ställa upp med min Rysslands föreläsning och vara med i deras kattalog med Halländska föreläsare under 2010 och föreläsa om mina 13 yrkesår och strapader i Ryssland! Och gissa om jag ville! Kattalogen kom ut i början av december och nu har bokningarna börjat rulla in.

Så den här förmiddagen har jag tillbringat med att finslipa min föreläsning "Halländska på Ryska äventyr" och mitt bildspel för i morgon är det dags för årets första föreläsning och den går av stapeln i Åler! I februari blir det föreläsning i Okome och i mars både i Knäred och Varbergs Stadsteater.

Tack Martin Odd och Hallands Bildningsförbund för det dät samtalet, det har öppnat dörrar och nya möjligheter för mig!

25.1.10

Ännu en soluppgång!

Drömar och vissioner hjälper ödet en bit på traven och det här inlägget handlar lite om ödets krokiga väg och om hur den till synes mest hopplösa dröm kan bli verklighet.

Under mina 13 arbetsår i Ryska St. Petersurg han jag med mycket. Under en period arbetade jag som vice vd på landets första incentive byrå DSR (Destination Service Russia) där jag ansvarade för produktutveckling och avtal med alla leverantörer. En dag var jag ute i Menchikov palatset och rekade inför ett kommande kundevent när jag av en slump stötte på den unga tenoren Sergey Braga. Sergey var där för att prova akustiken inför en liten konsert och han gick runt klädd i jeans och en stor stickad olle och sjöng PuccinisTurandot”. Jag hade varit på både Bolshoi Teatern i Moskva, Philamonian och Mariskij Teatern i St. Petersburg en ofantlig massa gånger men aldrig varit så nära en operasångare. Hans sång berörde mig på ett sätt jag aldrig känt förut, jag fick gåshud och tog mod till mig och presenterade mig för honom. Det blev början på vår vänskap och flera gemensamma projekt.
Jag anlitade Sergey många gånger för att sjunga på banketter och andra tillställningar som vårt företag arrangerade. Inte minst på Tsars balen i Katarina den storas palats på nyårsnatten vid Milleniumskiftet. Med tiden började vi även umgås privat. Sergey, hans fru och tre barn levde ett ganska fattigt liv och bodde i en kommunal lägenhet som bestod av ett rum. Badrum och kök delade de med ett flertal grannar. Han hade inte körkort eller bil, ej heller mobiltelefon eller dator.
En gång när Sergey var på besök hemma hos mig berättade han om sin dröm, att någon gång få spela in en egen skiva. Så, en höstkväll i oktober 2000 hade jag en grupp bekanta hemma på middag och Sergey stod för underhållningen. Jag berättade för mina vänner om Sergeys dröm och utan att tveka bestämde de sig för att vara medfinansiärer till skivan om jag tog på mig ansvaret att driva projektet och producera skivan. Sagt och gjort, innan kvällen var slut berättade vi den glädjande nyheten för Sergey och den stackaren svimmade av lycka!
Sedan gick allt mycket fort. Vi anlitade den kända dirigenten Sergei Kalagin från Marinskij Teatern och samt S:t Petersburgs TV och Radios Symfoniorkester. Det blev ett par intensiva dygn och många omtagningar innan allt var klart. Lagom till jul 2000 släpte "Åxman Records" 2000 CD skivor av den unga lovande teroren Sergey Braga. Sergey valde att döpa skivan till Mattinata som betyder soluppgång på Italienska och som dessutom är en av operätterna han sjunger på skivan. Sergey tyckte att skivan var en vändpunkt i hans liv, en riktig soluppgång!

Idag, 10 år senare har Sergey både dator, mobiltelefon, körkort och bil. Familjen har flyttat till större lägenhet och skaffat en liten sommarstuga på landet. Sergey arbetar både för Marinskij – och Bolshoi Teatern och turnerar världen runt.

De 2000 skivorna vi gav ut är sedan länge slut och då jag sitter med rättigheterna har jag en längre tid funderat på att trycka upp en ny utgåva Mattinata för att hedra 10 års jubileet av skivan och via mina föreläsningar kunna fortsätta sprida Sergeys sång och livshistoria. Så i november förra året började jag leta leverantörer och fastnade för Skivfabriken i Falkenberg. I januari var så det första ny trycket av Mattinata klart och jag vill speciellt tacka Ebba på Skivfariken för hennes hjälp och stöd!

24.1.10

Helgen tillbringade jag på...

Helgen tillbringade jag på västkustens pärla och kanske Hallands stolthet Hotel Tylösand, kanske mest känt som ett av Sveriges flaggskepp vad det gäller konferens och spa. Hotellet är smakfullt designat och fyllt av konst, rena ögongodiset och balsam för själen!
Med sina 450 konstverk är galleri Tres Hombres ArtHotel Tylösand Sveriges största privatägda galleri och det flesta av verken till salu! Här hittar man verk av kändisar så som Anton Corbijn, Jonas Åkerlund, Marie Fredriksson, Gered Mankowitz, Albert Watson, ja listan är lång och gedigen. Tom inne på de 2000 kvm spa är det fullt av konst, inte minst i spinning rummet och gymet! Helt klart värt ett besök!
Klicka på bilden ovan och kika in på deras hemsida, kanske blir det ett spabesök i vår eller varför inte kickoff på sommarsemestern med pulserande after beach vid en av Sveriges bästa stränder.

Ännu ett fotojobb...

Under fredagen fick jag ännu en gång rycka ut och fotografera på Konferens och lanthotell Gits Gård utanför Falkenberg. Under lördagen gästades de av Professor emeritus, stessforskare Lennart Levi som skulle föreläsa om stress och hälsa i hennes nyinvigda konferenslokal Logen. Git saknade bilder på Logen och detta var ett ypperligt tillfälle att fotografera lokalen som hon redan under fredagen förberett för föreläsning.

Vad tycks? Visst är den ljus, rymlig och fin Gits Loge! Helt klart ett alternativ för den som vill konferera i harmonisk miljö på landet. Ändå är det nära till båda Falkenbergs centrum, havet vis Skreastrand och E6:an är bara ett par hundra meter bort. Vilket guldläge!


Lokallenike tar upp till 100 personer, har en egen bar, terrass med utsikt över fälten. Tänk er vilken härlig plats för paus och konferenskaffe. Här skulle jag gärna vilja hålla min föreläsning "Halländska på ryska äventyr" någon gång!

På Gits Gård finns även ett urval av konferens och möteslokaler för de lite mindre grupperna. Längan tex som förutom konferensrummet nedan har ett extra litet grupprum och en aldeles egen matsal.

22.1.10

Toa a la Afrika...

Vad gör man med en liten gästtoalett med svart toalettporslin och gult kakel från 60-talet som inte ens katten vill använda längre? Till saken hör att sonen är lite känslig för förändringar och budgeten är begränsad. En utmaning jag inte kunde motstå och så föddes idén om ett alldeles eget litet Afrika här i Vessigebro!

Det fula klinkergolvet kläddes med laminat i mörk träimitation. Sedan målade jag de gula kaklet lejon beige innan jag för hand målade de lite drygt 700 leopardfläckarna...Snacka hängivenhet och tålamod! Men visst ser det "leopardigt ut"?

Sedan fick jag damma av några av mina gamla souvenirer från mina resor i Afrika och köpa en massa härliga vykort med djurmotiv på av Evangelos i kiosken på hotellet också vips blev det lite mer ombonat och mysigt.
På HM hittade jag passande handdukar med leopard och zebra mönster på.
Simsalabim så var det klart! Prislapp? För lite drygt 2000 kr fick vi en annorlunda och ganska mysig gästtoalett. Barnen visar stolt "lilla Afrika" för sina kompisar, katten har fått flytta lådan ner i källaren och vi behöver inte längre köa till badrummet på övervåningen :) Bara en liten detalj som jag ej har fått förverkliga (ännu) och det är trädrapperiet "a la Afrika stil" i stället för dörr. Där tröt familjens tålamod. Hmmm, tålamod är en dygd så vi får väl se hur det blir med det...

21.1.10

Varg i Halland...

Känsliga läsare varnas för starka bilder! Snön vid sidan om stigen genom skogen var täckt med blod och det var fullt av spår. - Mamma, mamma, någon har fikat på Bambi!!! Det lät så naturligt, nästan självklart när det kom från en liten tjejs mun. Jo visst, bara några meter från stigen låg resterna av ett slaget rådjur. Någon hade verkligen fikat på Bambi och det under tiden som varit ute på sjön i Horred och pimplat med farfar Henry.
Ingen tvekan rådde det heller om vem som fikat på Bambi. Spåren talar sitt tydliga språk, det kan inte vara något annat än varg som varit framme. Jag vet att många kanske inte tycker det är lika kul som jag, men lite spännande var det att stöta på varg i Halland.

20.1.10

Gröna tankar & giraffer...

Sitter och studerar Sörby naturhälsogårds vårprogram och konstaterar att det är en riktig godispåse med nyttigheter för själen. Om jag skulle ta och avsätta tid för egenvår och boka in mig på någon av aktiviteterna men vilken??? Hmmm, låt mig se...Frigörande bild, Prata smart, Matmusik, Tankefältsterapi, Hållbart liv festival, Bildretreat, Giraffkafé...Giraffkafé har jag suttit med på förra våren och det var verkligen inspirerande. Hade lätt kunnat boka det en gång till...

Kanske blir det Mindfulness i naturen, det tilltalar mig. Att vistas i naturen har alltid varit min grej. Jag drar mig gärna tillbaka i naturen och laddar batterierna när energin och idéerna tryter. Dessutom så vet jag att jag måste jobba på att leva mer i nuet, jag har en förmåga att oftast befinna mig låååångt fram i futurum. Känns som om det är hög tid att ta en sväng till Sörby och ta en välbehövd promenad i den härliga naturen med Lielotte. Liselotte brinner för hållbar livsstil och slowfooda och är full av gröna omtankar! Hon vet säkert vad som skulle passa mig bäst i vår.

Bröllop, fest & konferens...

Nej, vi ska inte gifta oss, inte än men vem vet när våra bröllopsklockor klämtar! Har bara njutit av ett par lediga dagar och passade på att besöka min vän Git Spång på konferens och kursgården Gits Gård utanför Falkenberg. I höstas ryckte jag ut och hjälpte Git med att fotografera och få upp information om julbordet på deras hemsida och nu tyckte Git att det var hög tid att komma igång med marknadsföringen av bröllop och vårkonferenser.
Gits Gård är ju en väletablerad konferensanläggning med urval av faciliteter i en avskild miljö med lantligt läge strax utanför Falkenberg. Git och hennes familj utvecklar och expanderar konstant på sin gård och vi bollade tankar och idéer runt marknadskommunikation och hur hon bättre kan nå ut med sina olika produkter. En av deras senaste lokaler är Logen. En stor, ljus och luftig lokal med högt i tak och egen terrass mot söder. Logen passar utmärkt för de lite större konferenserna och även för bröllop för upp till 100 personer. Under sensommaren 2009 invigdes lokalen då de var värdar för sitt första riktigt stora bröllop och gästerna kom från grannlandet i väst, Norge!

Så, om ni går i fest eller bröllopstankar och letar efter en festlokal och övernattning i avskild och lantlig miljö i Halland så ta en titt på Gits Gård!