31.5.10

Underbara kvällar...

Skulle ha flöjt med en väninna på guidad utomhusmeditation i Grimeton ikväll men det blev skogspromenad, fotografering och lite "amatör meditation" med dottern Moa i kvällssolen under vår ek...Inte dumt alls, riktigt härligt!

Skogsstjärnorna har börjat titta fram, det är en underbar tid i skogen just nu. Det får bli kvällspromenad med kamerorna varje kväll den här veckan, gällar att fånga känslan och spara till mörkare tider!


30.5.10

Älskade liljekonvalj...

Idag vaknade jag till doften av nybrygt kaffe och liljekonvaljer som min älskade hade smugit ut och plockat tidigt, tidigt när jag sussade sött på kudden. Jag älskar både Leif och mina liljekonvaljer!

29.5.10

Framför linsen idag...

Idag har jag själv "stått" och i bland "legat" modell framför linsen när vår gode vän, granne och hobbyfotograf Joakim Nilsson fotogarferat och jag har således äntligen fått lite profilbilder på mig själv!

Jag känner mig supernöjd med dagen och är genuint lycklig över resultatet. Vi kom på en rad nya motov och vinklar vi vill testa senare under året.

Kommer att bli bra det här.
Några av bilderna har jag redan bearbetat och använt som bl a topbilder på min nya hemsida www.annaaxman.se där jag även sjäv håller på att bygga upp ett fotogalleri med material som jag samlar på mig.



1Besök gärna min hemsida, bara att klicka på bilden nedan!

24.5.10

Premiär för www.annaaxman.se!


Idag satte jag igång med att fylla mitt företags hemsida med information. Det var svårt att komma igång, som att starta med ett "blankt papper" som ska fyllas med en snygg design kombinerat men bra struktur och innehåll vilket är viktigt för att lyckas med sin webbsatsning, inte minst för mig som vill hjälpa andra att synas bättre på den allt tuffare marknaden på nätet. Men när jag väl börjat är det hur kul som helst. Hur otroligt det än låter så började jag med att lägga upp lite referenser och länka till dem.


Men, det är mycket arbete kvar. Fotogalleriet är tomt, massor av länkningar ska göras, texterna ska arbetas om och jag är långt ifrån nöjd med första sidan. Där behöver jag verkligen tänka till och arbeta om. Jag har ju bara några sekunder på mig att övertyga besökaren om att just min hemsida är värd att klicka sig vidare på.....Trots detta kunde jag inte låta bli att aktivera sidan så välkommen att kika in på www.annaaxman.se

23.5.10

Ett sista vårtecken från Halland


Nästan lite sorgligt men så är det dags för det här årets sista vårteckenutmaning. Härligt initiativ av Humlebacken som drog igång det hela och lyckades få så många bloggare runt om i landet att vara med och visa vårens framfart i vårt avlånga land.

Här blommar äppelträden, körsbären är överblommade men nu blommar äppelträden, smultronen, de Amerikanske blåbären och hallonen står i knopp.

Och potatisen, jo den växer och frodas. Är ganska säker på att vi har egna nypotatis till midsommar.

Jag välkomnar nya utmaningar från Humlebacken, om inte nya så kanske en ny vårteckensutmaning 2011. Nu önskar jag er alla en riktigt härlig sommar!

20.5.10

Red hot...


Vår chiliplanta är resultatet av en "bus sådd" som dottern Moa gjorde för 2 1/2 år sedan. Hon petar ner fröer från alla möjliga växter i blomsterkrukor runt om i huset och vi har förutom chilin tex lime- & citronplantor, avocado och paprika tack vare hennes härliga nyfikenhet.

Idag har jag gjort årets 3:e skörd av chili peppar och plantan har fått flytta ut för säsongen då den helt tagit över köksfönstret. Vi har provat flera platser i huset men det är bara i köksfönstret den trivts.

19.5.10

Om blickar kunde...

Vågar knappast tänka tanken, men om blickar kunde döda...Den här bilden tog jag i Orsa Grönklitts Rovdjurscentrum under vår semester i Dalarna i förra veckan.

Fick många fina "möten" med rovdjur av alla de slag, Amurtigrar, isbjörnar, berguv, lokatter, brunbjörnar och Kamtjatka björnarna Peter den Stora och Sofia.

Björnen seover? eller kanske bara "räv"...


16.5.10

Vårtecken - slutspurt...

Just hemkommen från 1 veckas underbar semester i Orsa - Dalarna och oj så markant vårens frammarsch blir när man inte varit närvarande på 8 dagar. Äntligen blommar körsbärsträden och det har hänt så otroligt mycket mer, se bara på backen bakom vårt hus!

Men allt har en baksida, summan är konstant som jag brukar säga! Hästmyrorna och de Spanska sniglarna har även de fått vårkänslor...

8.5.10

Snart...

Förra våren investerade jag i två körsbärsträd, Merton Glory och Svart Bigarrå. Då missade jag blomningen och skörden var minimal, ett 20 tal bär.

Men träden har vuxit till sig och i år är det långt mycke fler knoppar och blomningen ser ut att komma inom kort. Längtar!

6.5.10

Nytt från potatishinkarna...


Potatisplantorna den 6 maj 2010

Blev lite orolig för potatisarna i hinkarna denna morgon då jag till min fasa såg att det varit frost och det sagts mig att blasten inte tycker om frost...Men de ser ju ut att må bra. Natten innan hade jag lagt en filt över hinkarna men det gör jag inte om för "kattuslingen" hade bäddat ner sig i den ena hinken och plattat till blasten.

För bara 14 dagar sedan satte jag potatisarna (av den tidiga sorten "Rocket") i hinkar och de har verkligen fått en rivstart.

Fredag den 30 april fick de flytta ut från badrummet där de i 7 dygn gottat sig med golvvärme. Kunde konstatera att det gick för fort (det är ett experiment i år) och blev rädd att jag höll på att förstöra årets skörd med nypotatis till midsommar.

Hinkarna flyttar ut den 30 april 2010

Nysatt potatis 23 april

Sättpotatisarna agerade "påskpynt" runt den 1:a april

5.5.10

Fem + fem smutsiga...


Äntligen har jag invigt köksträdgården som Leif byggde in i trappan till terrassen åt mig förra året. Det är inte stort men jag älskar det redan ändå. Köpte hem ett par säckar bra matjord och blandade upp med hälften kogödsel.

Vi hade ett minst sagt konstigt väder i går. Det ömsom regnade och haglade, åskan gick en bit bort och ibland sken solen. Men skam den som ger sig,
fast besluten om att vi snart ska kunna avnjuta vårens hemodlade primörer var jag ivrig att få fröna i jorden.



Sådde lite rädisor, rödbetor och fyra sorters morötter. En vanlig orange, två sorters gula(den ena "Jaune du Doubs", spännande kultursort från före sekelskiftet) och en för mig ny och rolig sort "Purple Haze", en lång och purpurfärgad morot med orangfärgat kött. Kan bli häftigt att dekorera maten med!

Två sorters plocksallad blir det också men inte odlade i de fina korgarna jag spanat in på Blomsterlandet för de var till min stora besvikelse slutsålda så det fick bli en variant av djupa fat i grå plast i år i stället. Fördelen med att odla sallad på det viset är att jag kan göra många små skördar och flytta runt dem på altanen hur jag vill :)

I morgon tänker jag ge er en uppdatering om min potatisodling i hinkar.

3.5.10

Utflykt till Guds gröna ängar...

Jag brukar själv tipsa om olika utflyktsmål i Halland och blev nyligen själv tipsad om "Guds gröna ängar" av en god vän. Så, på väg hem från Hotel Tylösand igår tog jag kustvägen norrut och stannade vid naturreservatet i Skipås.
Vägen fram till parkeringen slingrar sig genom ett "trollskt" alkärr kantat med vitsippor. Vi stannade till och klev ur bilen för att lyssna på det rika fågellivet och fick se två rådjur strosa tillsynes obekymrade genom kärret.

Naturreservatet Skipås - i folkmun kallat "Guds gröna ängar" bjuder så här års på skir grönska, böljande betesmarker, varierande skog med härliga klätterträd och en underbar och rik vårblommning. Lättillgängligheten och den varierande naturen gör Skipås till ett härligt utflyktsmål.
Alla träd skulle bestigas och undersökas...

Hit vill jag åka igen en tidig vårmorgon och lyssna på fågelsången kring tegelbruksdammarna. Blicka ut över kusten från Klippekulle och gå på blåsippsjakt i östsluttningen. Vid nästa utflykt tar vi med oss filt och avnjuta picknick i hagmarken. Hoppas fåren är här då!
Jag och min lilla "tjeja" Moa :)


För att skydda naturreservatet har länsstyrelsen beslutat om särskilda föreskrifter. Dessa måste du som besökare i området följa och respektera.

Utöver vad som gäller enligt annan lagstiftning är det förbjudet att:

  • skada växtligheten, tex genom att gräva upp växter
  • gräva eller på annat sätt skada eller förstöra fast naturföremål eller ytbildning
  • störa djurlivet
  • elda
  • tälta eller ställa upp husvagn
  • framföra motordrivet fordon utanför väg
  • parkera utom på anvisad plats
  • medföra okopplad hund eller annat husdjur
  • på ett störande sätt nyttja radio, bandspelare eller dylikt
  • anbringa affisch eller därmed jämförbar anordning

Vägbeskrivning:
Kör kustvägen norrut från Steninge. Sväng höger vid skylt mot naturreservatet Skipås. Parkering finns vid reservatet.

Läs mer på Länsstyrelsens hemsida här

1.5.10

Som en saga...

I torsdags hämtade jag Moa på skolan och gick iväg till ekkullen för vår årliga vitsippsutflykt. Filt, fika och grannens hund Molly hade vi med oss. Rena sommarvärmen + 19 grader. Fågelkvitter, vårvarma solstrålar mot kinden och vitsippor så långt ögat kunde nå. Som taget ur en Tjechov saga....

Mellan vitsipporna skymtar taket på skolan. Barnen i Vessigebro är lyckligt förunnade att få gå i skola i denna underbara miljö med bara ett par minuters promenad till skogen dit de går allt som oftast. Skolan är omringad av hagar med kor och hästar. Inte undra på att skolan just fått förstärka staketet mot hagarna då djuren lockar på rasterna....

Vessigebroskolan