27.1.11

Oanade möjligheter...

Strax innan jul blev jag kontaktad av Ingela Molander på Falkenbergs Turistbyrå och Bengt Sturesson på Falkenbergs Näringsråd som undrade om jag skulle kunna tänka mig (Anna Åxman - Marknadsföring) att ställa upp som en av tre föreläsare under vårens tre näringslivsfrukostar på Gekås i Ullared och föreläsa om social media, nya former av marknadsföring och trender.
Gissa om jag ville? Klart jag vill, det blir ett utmärkt tillfälle för mig att få komma ut och träffa nya människor, att få dela med mig av mina erfarenheter och demonstrera hur man i de sociala medierna som tex facebook kan nätverka för att stärka sitt varumärke, marknadsför sitt företag, en produkt eller ett evenemang.
Välkommen till vårens Näringslivsfrukostar i Ullared
Ta chansen att under trevliga former äta en enkel frukost och lyssna på näringslivsbaserade föredrag om utvecklingen i Falkenbergs inland. Du träffar också andra företagare och representanter från kommun med flera organisationer och kan på ett enkelt och smidigt sätt bygga upp nya nätverk.
Fredag 11/2 Boreis Lennerhov: Ullareds väg in i framtiden
Fredag 11/3 Ingela Molander: Turism - vår nya basnäring?
Fredag 15/4 Anna Åxman: Nya former av marknadsföring
Tid: Kl 07.30-09.00
Plats: Gekås Ullared - Gekås konferenslokal med ingång från presonalparkeringen.
Medlem i Näringsrådet eller icke medlem,
ALLA ÄR LIKA HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!
Du kan läsa mer om Falkenbergs Näringslivs FrukostarGekås i Ullared, Näringslivsluncher och Näringslivsdagen på deras hemsida HÄR.
Är du företagare i Falkenbergs kommun och ännu inte medlem i Falkenbergs Näringsråd kan du ansöka om medlemskap på deras hemsida här. Det kostar inte så mycket och man får möjlighet att vara med på många olika föreläsningar, näringslivsluncher och annat som händer.

24.1.11

Rotary variant...

Har fått ganska många föreläsningar i vår, en fördubbling mot förra året. Mest föreläsningar om mina 13 år i Ryssland men även en och annan föreläsning i ämnet Social Media och marknadsföring. Har ett spännande uppdrag i "pipe linen" men det är lite för tidigt att dela med mig av det ännu.

Så, idag sitter jag och försöker "Rotary anpassa" min Rysslands föreläsning inför morgondagen då jag ska föreläsa för Falkenberg Hertinge Rotaryklubb. Hur minskar jag på bästa sätt ner en 60 minuters föreläsning till 30 minuter utan att tappa den röda tråden....

23.1.11

Älskade, hatade?

Finns det något plagg som du ogillar, kanske rent av ratar? Jag måste erkänna att jag har väldigt svårt för nylonstrumpbyxor...Vissa kasar ner i grenen, de tål nästan ingen ting, bara man tittar på dem så går det en maska. Hur många gånger har det inte gått en maska under tiden man klär på sig dem?

En annan avigsida med nylonstrumpbyxor är att huden får svårt att andas. När jag använder strumpbyxor för ofta får jag fotsvamp. Det kommer som ett brev på posten och fenomenet har förföljt mig sedan unga år. Under alla de perioder i mitt yrkesliv där nylonstrumpbyxor varit del av uniformen så har jag fått fotsvamp.

Lamisil har en bra hemsida www.lamisil.se, och jag har nog testat alla tips och trix som man kan tänka sig för att bli av med fotsvampen. Bara köpa dyra skor i äkta läder, ha ett par olika skor som jag alternerar med, lägger skorna i frysen, tvättar fötterna och torkar dem noga varje kväll...Och, jag är storkund på lamisil av alla slag, Lamisil "singeldos" - den enda engångsbehandlingen av fotsvamp? Inte för mig, jag tar den så gott som varje månad.

Men jag märker skillnad nu när jag har gått ner i tid och bara spenderar 50% av tiden i uniform med nylonstrumpbyxor. Så, jag tror på frihet.

Mina fötter vill ha frihet, mina fötter älskar frisk luft!

21.1.11

Naturens konst...

Idag hade jag förmånen att åka på ett litet jobb mitt ute i de halländska skogarna. Alltid skönt med miljöombyte och att komma ut från kontoret här hemma. Kameran, min trogne följeslagare hade jag med och passade på att fånga gryningen och den vackra frosten.

Tänk så mycket vackert som naturen skapar...

Jag älskar att stanna upp och se det lilla och det vackra i naturen. En god vän som beundrar mina naturfoton sa att det leder positiv energi till mitt hjärta!

20.1.11

Gympa skrattmuskeln...

Moa och jag försökte oss på lite hemma spa för att råda bot på den fnöskiga vinterhuden. Eco ansiktsmask med ekologisk olivolja, gurskivor på ögonlocken följt av härlig nattkräm även den med ekologisk olivolja...

Vet inte hur mycket nytta det gjorde, kanske tejpa fast gurkskivorna nästa gång? men ett är då säkert, vi hade kvalitetstid och otroligt roligt tillsammans.

Vad månne det bli för kur här näst?

18.1.11

Lappat & klart!

"Det ska vara lappade eller trasiga jeans för min fröken har "bara" sådana!" - sa dottern Moa 7 år när hon följde med mig på stan för att införskaffa lite nya jeans.

Det var väl en sisådär 27-28 år sedan jag hade lappade eller håliga jeans senast och då med råge. Tror det var när jag och min vän Anneli var riktiga Bob Marley fans och jeansen var lappade med mycket läder och lappar i klatschiga rasta färger....

Men nu sitter jag här 43 år gammal med lappade jeans. Tur att man kan köpa färdiglappade jeans för symaskinen är jag ju inte kompis med och även om det funkar att lägga upp gardiner med häftapparat så får blotta tanken på att häfta fast lagningar på jeansen mig att rysa...

17.1.11

Nu eller aldrig...

Nu ska här rensas för idag när jag kom hem låg här ett fint litet prickigt paket och väntade på mig och dröm om min stora lycka när jag öppnade det och såg att det var boken "Rensa i röran med feng shui" av Karen Kingston! En mycket omtänksam och inspirerande gåva från min omtänksamma vän Katharina som driver Stilla Rum Spa här i Vessigebro.

Vi har samlat på oss på TOK för många prylar och nu gäller det att våga släppa taget och rensa allt från vind till källare. Jepp, februari blir stora rensar månaden och sedan är jag redo att möta våren fylld av harmoni och ny energi.

Men först ska jag läsa boken från pärm till pärm och med lite tur kanske jag kan få Leif att läsa den också.

11.1.11

Man kan ju ändra sig...

I mitt sökande efter vårkänslor hamnade jag idag i en blomsterbutik. Pelargoner - över min döda kropp!!! Så har jag alltid tyckt men det är tydligen aldrig försent att ändra sig, för jag blev själv MYCKET förvånad när jag en stund senare lämnade blomsterbutiken som ägare till två styck Engelska Pelargoner och ett stort fång gnissliga tulpaner. Så, nu står vårinspirationen på plats i matrummet, hmmm inte så pjoskigt och tantigt ändå!

Pelagon, Peligon, Pelarigon, nepp - rödmarkerat. Fick googla för att hitta rätt stavning Pelargon och då hittade jag även skötselråd och tips på www.pellargonsallskapet.com

Vi får väl se om de överlever, om inte min behandling tar död på dem så ligger de risigt till när min älskade Leif kommer hem för han är inte vidare förtjust i Pelargoner han heller.

9.1.11

Enkelt för mig...

Julen är nu bort städad och jag är ivrig att få in ljuset och skapa en känsla av vår. Snälla Leif strök och jag hängde vårgardiner och med häftapparatens hjälp så vart de även upplagda.

Jag har en fin symaskin som står i ett hörn men saknar kunskap men framförallt tålamodet att använda den...

Häftklamrar är ju lätt att pilla bort innan de tvättas och nu när det hade krympt ett par cm på längden var det rent praktiskt och mycket tidsbesparande att häfta upp dem på nytt,

Känns det igen? Måste finnas massor av tips . Hörde tex talas om en kvinna som tejpar upp sina byxor för då kan man lätt anpassa längden när man har olika höjd på klackarna!

Tog ett skutt...

Kanske bekant bild för de som har Hallands Nyheter och läste tidningen i onsdags. Själv var jag på minisemester i huvudstaden så hittade denna otroligt läckra ögonblicksbild först idag.

Det var familjen Sjöholms 16-åriga dotter Tove i Rolfstorp som fångade denna pigga älgko när hon tog ett skutt undan en bil utanför deras köksfönster. Snacka om timing!

Vi har haft älg på tomten vid ett flertal tillfällen men jag har inte varit lika snabb fram med kameran och aldrig har de hoppat lika galant heller...Blir en utmaning att fånga en lika läcker bild. Vad har du lyckats fånga för läckra bilder?

8.1.11

Fy katten...

Juldekorationerna har passerat sitt bäst före datum, julpumpan växer det penicillin på, apelsinen med kryddnejlikor har krympt till en klementins storlek och kryper ur sitt röda band och katten Zahra river ner adventsljusstakar och plundrar granen.

Lika bra att dansa ut julen idag men fy katten vad det är tråkigt att stoppa tillbaka allt prydligt i små lådor för att inte tala om att linda samman sladdar och ljuskällor så att de inte trasslar sig till nästa gång det beger sig.

Och, hur kommer det sig att barnen glatt klädde granen medan jag förnöjsamt såg på men nu låter det -"det där får du göra själv mossan"?

Behöver fort tips på hur denna syssla kan göras lite roligare!

7.1.11

På rymmen...

Rymde tillfälligt från Halland och besökte storstaden Stockholm. En kort, intensiv men härlig minisemester med besök på Naturhistoriska museét och sedan kärt besök hos ungdomsvännen Kenneth och hans sambo Elisabeth på Väddö. Här är åket och vurpan!

Kenneth älskar hundar och framför allt Siberian Huskys. Han har fyra varav två små valpar Sverre och Doris. Kenneth riggade Moas pulka framför hunden Sälka och sedan blev det åka av. Lyckan fullkomligt strålar ur Moas ögon trots ordentlig vurpa i första försöket!



Sedan var det matlagning ute. Elisabeth trotsade snön och kylan och fixade otroligt god middag på stekhällen de investerat på Naturkompaniet (finns i två storlekar) http://www.naturkompaniet.se/Product/Product.aspx?id=10218


Självklart åt vi även ute, dukat med servetter och allt men först fick vi borsta snön av bordet. Och gott var det. Oxfilé, potatis, kantareller, lök, purjolök, grädde och ruccola sallad var några av ingredienserna

Tack snälla Kenneth och Elisabeth för er gästvänlighet och alla upplevelser, inte minst hjälpen med att skotta loss oss ur snödrivan och att få upp bilen från parkeringen. Det satte verkligen nerverna på prov! Vi kommer gärna tillbaka men tror vi väntar till mildare väder för hemfärden till Vessigebro blev seg i snöstormen.


4.1.11

En glimt....

På grund av moln och dis missade jag "klimax" av dagens solförmörkelse kl 9.32 men strax innan showen var över vid 10.56 skingrade sig molnen och jag fick till sist se en skymt av den. Dock inte i sin helhet (skulle ju vara till 85% idag) men i vänsterkanten var solen till viss del skymd av månen.

Nöjer mig med det lilla för jag har aldrig sett en solförmörkelse så det kändes lite extra speciellt och lite magiskt!

Jag förstår om det skrämde folk förr. Det säges att vid totala solförmörkelser slutar det blås, det blir alldeles tyst och fåglar slutar sjunga.

Såg du solförmörkelsen idag? Annars är nästa chans att se en bra solförmörkelse i sverige den 20 mars 2015 (83-90%), 12 augusti 2026 (84-86%), 21 juni 2039 (87-94%, ringformig) och 11 juni 2048 (81-94%, ringformig).

3.1.11

Nöjd...

Lite snö i stövlarna får man räkna med när man som jag traskat runt i naturen för att fånga vintern 2011 på bild. Blev många härliga foton, inte minst detaljbilder på frostbitna alkottar och hängen men också en otroligt häftig himmel.
Men öronen frös jag i varje fall inte om för ryssmössan "Röd Front" i äkta svart kanin inhandlad från "fabrik nummer 3" i St. Petersburg värmer gott i den bitande kylan!

För feg...

Promenad längsmed det frusna havet i Tylösand. Kattegatt bukten är frusen så långt ögat kan nå och det var nog bra många år sedan det var så fruset. Jag minns en gång i tonåren då jag åkte skridskor på havet från Vitabandet hela vägen ut till Tylön. En tur som jag är allt för feg för att göra om idag.

Även om Livräddarna i Tylösand är proffs och tillhör eliten i värden så håller de sig borta från playan i Tylösand så här års...

2.1.11

Nya vanor...

Normalt skjuter vi raketer på nyårsafton men dottern Moa som är oerhört raketrädd ville hellre skicka en önskan till stjärnorna med denna handgjorda och 100 % biologiskt nedbrytbar himmelsykta på nyårsnatten. Vindar på 20 m/sekund hindrade henne dock men i kväll var det både stjärnklart och vindstilla och önskningarna steg till skyn i en otrolig fart.

Det kändes högtidligt att se denna gigantiska lykta stiga mot stjärnorna och följa den på himlavalvet så länge vi kunde. Vackert, fridfullt, skonsamt mot miljön och framför allt TYST och djurvänligt.

Vi är slående överens om att detta var bättre än raketer och nästa år kommer vi att ha minst vars en himmelslykta med önskningar att skicka mot stjärnorna.

Undrar just hur långt den kan flyga och om den förintas eller har du fått en gigantisk limegrön himmelslykta i din trädgård?

Kristaller...


Strålande start på 2011 med solsken och ett ovanligt vackert halländskt landskap som tack vare underkylt regn under nyårsnatten smyckat allt med ett tjockt lager is och kristaller. Och i vinden klingade de istyngda björkarna som små klockor, kändes som om jag färdades genom en av Pushkins fantastiska vintersagor...Kan det bli en bättre start på det nya året än så?